Proč...

Proč…?!?

Obraz společenského a politického dění v naší zemi u mě vyvolává řadu otázek, které, jak už to tak u otázek bývá, začínají kouzelným slůvkem „proč“. Omlouvám se všem, pro které to otázky nejsou, kterým je to prostě jasné jako facka.

Proč celá politická scéna bez výjimky tak usilovně zvyšuje obecnou naštvanost lidí…?!?

Proč se tak úporně mávalo a mává kartou „Ondráček“, když je patrné, že to vyhání lidi do ulic…?!?

Proč byl ze strany KSČM tak úporně navrhován a proč byl najednou tak zčistajasna zvolen a po demonstracích odvolán…?!?

Proč nikdo nejde s ANO do vládní spoluodpovědnosti, když je jasné, že vláda vládne nejen bez důvěry, ale i bez každodenní kontroly, jaksi tiše a hlavně v řadě ohledů vysoce efektivně…?!?

Proč si tradiční strany myslí, že se k nim voliči vrátí tak nějak sami od sebe, i když se chovají vysloveně hloupě a odpudivě a programově jsou prázdné…?!?

Proč se netradiční strany a hnutí chovají tak, že budou brzo celkem tradiční…?!?

Proč tradiční strany spoléhají na to, že Babiše a ANO smetou prostřednictvím nejrůznějších iniciativ a petic sami občané, když výsledkem jejich úsilí mohou být v demokracii pouze nové demokratické volby.

Proč je poslancům jedno, že jimi stále více lidí v podstatě pohrdá…?!?

Proč poslanci tak ostentativně pohrdají lidmi, občany voliči a osudem celé země…?!?

Připouštím, že se na tyto otázky dá odpovědět tak, že nejen vedení politických stran, ale i poslanci jsou prostě jenom nenažraní  hlupáci, kteří u koryta ztratili přirozenou plachost. Ale jsem přesvědčen, že tak jednoduché to asi nebude…